maanantai 26. joulukuuta 2022

Hyytävän kauheuden joulu

 

Joulua vietettiin tänä vuonna hyytävän kauheuden keskellä. Sota Ukrainassa jatkuu edelleen, eikä Venäjän mielivaltaiset pommitukset pitäneet taukoa pyhienkään aikana. On käsittämätöntä, kuinka tuo hulluus vain jatkuu jatkumistaan. Eikö todellakaan löydy keinoja sen lopettamiselle?

Tuo järjetön sota, joka parhaillaan on valloillaan Ukrainassa, on samaa järjetöntä sotaa, jota käytiin Suomen maaperällä talvi- ja jatkosodan vuosina. Se on jatkumoa sille sotien järjettömyydelle, joka on piinannut ja piinaa parhaillaan kansoja maailman eri kolkissa. Kolkissa, jotka ovat kaukana meistä ja joista kirjoitettuihin uutisotsikoihin olemme jo aikaa sitten turruttaneet mielemme.

Sota luo kärsimystä, vihaa, julmuutta, ja pohjatonta surua, tuottamatta mitään hyvää vastineeksi. Ukrainassa käytävä hirvittävä näytelmä ei saa unohtua meidän mielistämme, me emme saa turruttaa mieliämme tätä sotaa kohtaan samoin tavoin kuin teemme muiden maailmalla käytävien sotien suhteen. Ukraina on meidän veljeskansamme, ja meidän isiemme isät ja meidän äitiemme äidit ovat kokeneet sen saman raivon ja kärsimyksen, jota ukrainalaiset juuri nyt kokevat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti