torstai 16. maaliskuuta 2017

Äänestämisen tärkeydestä

Minulle äänioikeus merkitsee demokratiaa, vapautta valita, vapautta olla jotain mieltä. Äänioikeus ja äänestäminen merkitsevät minulle myös päättämisessä mukana oloa. Äänestäminen ei ole velvollisuus, vaan se on nimenomaan oikeus ja sellainen oikeus jota kannattaa käyttää. Äänioikeuden ja äänestämisen arvo ovat valttia varsinkin näinä aikoina, jolloin koko globaalia maailmaa ja maailman kuvaa ravistellaan ja koitetaan horjuttaa. Meneillään oleva vuosi tulee olemaan ratkaisevana suunnan näyttäjänä, minkä näköistä Eurooppaa halutaan rakentaa. Annammeko me sijaa populismille, protektionismille ja ääriajattelulle, suljemmeko me itsemme ulos yhteistyöstä ja yhteisestä tahdosta rakentaa turvallista ja oikeudenmukaista elinympäristöä itsellemme. 
Tämän kevään kuntavaalit samoin tavoin ovat suunnan näyttäjä, minkälaista Suomea me olemme rakentamassa. Haluammeko eristäytymistä, kovaa ajattelumallia ja kiristävää politikkaa. Hyväksymmekö leikkaukset sieltä mitkä turvaisivat tulevaisuuttamme, haluammeko että ympäristö asioita ei huomioida päätöksien teossa, haluammeko entistä eriarvoisempaa politiikkaa, jossa tasavertaisuudesta tingitään.

Vai haluammeko sittenkin muutosta, joka takana on empaattisempaa, inhimillisempää ja oikeudenmukaisempaa ajattelu mallia. Haluammeko sittenkin olla rakentamassa tasa-arvoisempaa ja turvallisempaa yhteiskuntaa, haluammeko pitää huolta ympäristöstämme ja suojella ilmastoamme.  Haluammeko sittenkin olla rakentamassa yhteiskuntaa, joka pitää huolta kaikkein heikommassa osassa olevista. Yhteiskuntaa jossa tuetaan lapsiperheitä, jossa mahdollistetaan yhdenvertainen opiskelu ja oppiminen, jossa huomioidaan ikääntyvä Suomi, jossa jokaiselle taataan turvallinen ja inhimillinen vanhuus. Haluammeko sittenkin rakentaa yhteiskuntaa missä työnteko kannattaa aina ja jonka byrokratian rattaita harvennetaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti