perjantai 12. maaliskuuta 2021

Jyväskylän tulee kantaa ja tuntea vastuunsa palveluidensa laadusta

 

Vihreät saavat asetettua kesän kuntavaaleihin historiallisesti täyden sadan ehdokkaan listan Jyväskylässä. Näinä aikoina Jyväskylä myös tarvitsee vihreää politiikkaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja nimenomaan vihreiden tulee olla jyrkkänä vastavoimana oikeistopopulismille, jonka arvot ja aatteet veisivät kaupungin kehitystä taakse päin, kohti taantumista.  

Jyväskylän houkuttelevuuteen ja markkinointiin tulee panostaa jatkossa entistä enemmän, sillä kaupunkimme tarvitsee kasvua ja uutta yritystoimintaa pystyäkseen rahoittamaan palveluitaan.         

Jyväskylä tarvitsee kipeästi myös tutkimusta energiaratkaisuihin, joilla turpeen- ja puunpolttoon perustuvasta kaukolämmön tuottamisesta pystyttäisiin asteittain luopumaan. Tällä saralla esimerkiksi Alva tekee todella arvokasta työtä.                                                                                                          

Jyväskylän on huolehdittava lähiöiden palveluiden turvaamisesta, sillä palveluiden säilyttämisellä on todella suuri merkitys niiden asukkaiden hyvinvoinnille. Lähiöiden palveluiden turvaaminen myös ehkäisee tehokkaasti eri asuinalueiden eriytymistä. Segregaatiota eri asuinalueiden välillä on edellä mainitun lisäksi vähennettävä monipuolisen asuntorakentamisen keinoin.

Ja mikä tärkeintä, Jyväskylä ei voi katsoa läpi sormien nuorten eriarvoistumisen kehitystä, vaan nuorten vapaa-ajan palveluihin, ehkäisevään lastensuojelutyöhön ja matalankynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluihin on vihdoinkin satsattava voimakkaasti. Meillä ei ole varaa syrjäyttää enää yhtäkään nuorta, vaan nuorten hätähuudot koulu poissaoloina, päihteiden käytön lisääntymisenä, häiriökäyttäytymisien kasvamisena, sekä eristäytymisenä yhteiskunnasta, on kerta kaikkiaan pakko kuulla. Me emme saa unohtaa heikommassa asemassa olevien nuorten potentiaalia varttua tasapainoisiksi aikuisiksi, emmekä sitä, ettei monet heistä pysty siihen ilman yhteiskunnan tukea, rakkautta ja välittämistä.

Kaikkien epäkohtien korjaamiseen tarvitaan yhtenäistä ja eheää politiikkaa ja sellaista ajattelutapaa, joka ottaa huomioon erityisesti ne, jotka eniten tukea tarvitsevat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti