lauantai 20. helmikuuta 2021

Kuntavaaleista

 

Tulevien kuntavaalien alla itse arvioisin, että perussuomalaisten kannatus tulee laskemaan nykyisestä kannatusmittausten tuloksesta sitä mukaan, mitä enemmän kuntia koskevista kysymyksistä aletaan keskustelemaan. On erikoista, että perussuomalaisten ainoa sanoma tuntuu kuntavaalien kynnyksellä olevan, että ”laitetaan asiat tärkeysjärjestykseen” ja ”otetaan Suomi takaisin”. Ihmettelen mitä he tällä sanomallaan tarkoittavat. Suomi otetaan takaisin siis keneltä? Ja mitkä asiat siis ovat niitä tärkeimpiä? Ainakin heidän puheidensa mukaan tärkeimpiä teemoja tuntuvat olevan, maahanmuutto, EU:n tukipaketin vastustaminen ja polttoaineverot.

Kunnissa päätetään koulutuksesta ja varhaiskasvatuksesta, kulttuuri- nuoriso- ja kirjasto palveluista, kaupunkisuunnittelusta ja maankäytöstä, vesi- ja jätehuollosta, ja ympäristöä koskevista asioista. Kun taas sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtymässä hyvinvointialueelle sote uudistuksen jälkeen. Samoin kuin palo- ja pelastustoimi, pelastustoimen uudistuksen jälkeen.

Kunnissa ei siis päätetä mistään sellaisista asioista, joista perussuomalaiset ovat tähän asti puhuneet, lukuun ottamatta maahanmuuttoa sen suhteen, että kunnilla on sanansa sanottavana, sijoitetaanko kunnan alueelle jatkossa vastaanottokeskusta vai ei. Turvapaikanhakijoiden määrä Suomeen on sekin romahtanut, joten ei maahanmuutto kysymyksille siltäkään osin, turhan suurta painoarvoa tulisi antaa.

Oikeastiko me  muka kaipaamme oikeistopopulismia? Minusta me kaipaamme, tasa-arvoa, rehellisyyttä, panostuksia koulutukseen ja varhaiskasvatukseen, sekä panostuksia meitä ympäröivän lähiluonnon suojelemiseen ja hyödyntämiseen. Ja mikä tärkeintä me tarvitsemme kannattavaa yritystoimintaa, joka lisää kuntiemme elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta. Me tarvitsemme toimivaa joukkoliikennettä, hallittua vihreää siirtymää, sekä järkevää lähiöpolitikkaa, joka vähentää segregaatiota ja suojelee lähiöiden palveluiden pysyvyyttä.


1 kommentti:

  1. Tarvitsetko minkäänlaista taloudellista apua? Henkilökohtaiset lainat; Yrityslainat; Asuntolainat; Yrityslainat? Maatalouden rahoitus ja projektirahoitus? Annamme lainoja 2% korolla! Ota yhteyttä: challotloan@gmail.com

    VastaaPoista